Wat vinden anderen 
 
 
 

- Moeder van zoon – 10 jaar – groep 6

 

Na een aantal jaar de schoolse aanpak te hebben gevolgd om te achterhalen waarom onze pientere zoon toch zo achterblijft met voornamelijk lezen en spelling zijn we, ondanks alle inspanningen van school toch onze eigen weg ingeslagen. Na een tip van een andere ouder hebben we een afspraak gemaakt bij Krachtig Kint. 

We hadden geen beter besluit kunnen nemen! 

Na een jaar coaching van Jacqueline kunnen we zeggen dat we door het anders aanpakken van de lesstof, de oefeningen en de persoonlijke begeleiding een goed inzicht hebben gekregen van hoe onze zoon het beste leert en de tools nu in handen hebben om hem als ouder verder te helpen.

Maar het allerbelangrijkste is dat onze zoon door Jacqueline en zijn eigen inzet eindelijk het vertrouwen in zichzelf terug heeft gevonden! We hebben onze vrolijke, leergierige jongen weer terug. 

En een betere start om naar de volgende groep te gaan is er niet. Wij én onze zoon hebben er weer alle vertrouwen in. Meer konden we niet wensen! 

 
 

- Moeder van dochter – 11 jaar – eind groep 7/ groep 8

In de loop der jaren komen wij er achter dat onze dochter het moeilijk heeft met lezen en rekenen. Na extra begeleiding van school maar ook vooral van ons zelf blijft het moeizaam gaan. Begin groep 7 krijgen wij van school op basis van een ‘behandelplan’ gebaseerd op de resultaten van groep 6 een voorlopig advies van de vervolgopleiding. Wij als ouders hadden direct het gevoel dat er veel meer capaciteit in onze dochter zit. Tenslotte ken je je eigen kind het beste. Ze haalde namelijk zeer goede punten voor de zaakvakken. Daarnaast was er bij de eerste cito’s in groep 7 een vooruitgang van de resultaten wat zeker niet stroomlijnde met de resultaten van groep 6 en dus de vervolgopleiding. Midden in groep 7 ( april 2015) had ik met iemand gesproken die vertelde dat we eens een afspraak moesten maken met Jacqueline Kint van Krachtig Kint. We hebben gelijk een afspraak gemaakt.

Wat Jacqueline duidelijk aangaf is dat het geen bijles is wat ze geeft, maar ze geeft coaching. En dit doet ze heel goed. Vooral het vertrouwen bij mijn dochter teruggeven, wat zo belangrijk is. Daarnaast op een andere manier leren. We zijn eerst gestart met een aantal onderzoeken om te kijken waar onze dochter staat en om te kijken wat het leren haar moeilijker maakt. In eerste instantie dachten wij als ouders wel dat er in het begin alleen maar onderzoeken gedaan werden en zou het uiteindelijk niet te lang gaan duren voordat we resultaat zien.

Maar het tegendeel is waar, uit die onderzoeken weten we het dominantieprofiel van oog, oor, hand, voet en hersenhelft. Wat is de beste manier van leren (visueel, beelddenkend) en dat er nog veel basis reflexen storend aanwezig zijn. We zijn begonnen met individuele Reflex Integratie Therapie gecombineerd met o.a. Jamara rekenen en diverse manieren om het leren anders aan te pakken. In december 2015 komen we er achter dat een aantal  reflexen inmiddels  door de dagelijkse bewegingsoefeningen geïntegreerd zijn.  Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een vrolijke, ontspannen dochter die overal weer zin in heeft. Iemand die vertrouwen heeft in zich zelf. En dit alles zien we ook op school terug, een hele mooie uitslag van de entreetoets en uiteindelijk is er een hoger vervolgopleiding geadviseerd. Wat zijn wij trots op onze dochter, zij heeft het zelf gedaan, maar ook dankzij Jacqueline! Wij willen haar hiervoor bedanken. Daarnaast willen wij zeker iedereen die dit verhaal herkent, kinderen die o.a. beelddenkend zijn adviseren om een afspraak te maken met Krachtig Kint!

 

- ouder van zoon - 16 jaar - 4e klas VMBO
  
"We willen je laten weten dat J. geslaagd is. Hij heeft een 7 gemiddeld gescoord op zijn eindlijst en bij het centraal examen hele goede punten gehaald. Geen enkele onvoldoende! Jouw begeleiding heeft zeker bijgedragen aan dit mooie resultaat. Het heeft hem erg geholpen om met het zijn van beelddenker om te gaan. Wij willen je daarvoor nog eens heel erg bedanken! We zijn erg blij met jouw begeleiding. J. en ik vonden de sessies met jou erg prettig, ontspannen en gezellig."
 
- ouders van zoon - 10 jaar - groep 6
 
"Wij zijn erg blij met de hulp en begeleiding die we via Jacqueline hebben gekregen. Onze zoon heeft zeker voldoende capaciteit om te leren, maar het hangt wel af van de manier waarop je het aanbiedt. Hij is namelijk sterk visueel ingesteld en heeft een rechtsgeoriënteerde leerstijl. De basisschool maakt van deze kwaliteit helaas te weinig gebruik. Bij Jacqueline voelde onze zoon zich begrepen en werd de stof net iets anders benaderd. Op die manier die onze zoon wel aansprak. Hij voelde zich begrepen en het kwartje viel."
 
moeder van dochter - 9 jaar - groep 5
 
"In groep 4 zag ik mijn enthousiaste, zelfverzekerde dochter veranderen in een meisje met leerproblemen en een gebrek aan zelfvertrouwen. Eind groep 4 gaf ze aan dat ze niet meer naar school wilde. Wij wisten niet meer zo goed waar we moesten beginnen. Zowel het lezen, taal, spelling als rekenen verliep moeizaam. Ondanks alle extra ondersteuning op school en de dikke pakketten met extra werk voor thuis bleef ze maar thuis komen met een "minder dan vijf..."(en een zwaar gevoel van falen). Gelukkig kwam Jacqueline op ons pad!
E. voelde direct een klik met haar en gaf aan dat ze met het moeilijkste onderdeel, rekenen, wilde beginnen. Na een paar sessies/maanden werd al duidelijk dat E. een dubbele sprong had gemaakt op school. Door het Jamara rekenen kreeg ze die belangrijke basis er eindelijk goed in. De rekenachterstand in groep 4 werd ingehaald en ze zit nu op het gemiddelde van groep 5. Ze ging van een lage CITO score IV in groep 4 naar een hoge score III in groep 5! Haar zelfvertrouwen groeit ook weer! Wij zijn erg blij en dankbaar. Volgende stap met Jacqueline: lezen/taal/spelling!"
  
 - jongen - 15 jaar - 4e klas VMBO
  
"De Kernvisie methode heeft mij goed geholpen op school. De nieuwe leermethode is veel fijner dan hoe ik normaal leerde voor school. Jacqueline legt alles goed en rustig uit en helpt me met mijn moeilijkheden zoals concentratie of het leren van grammatica."
 
- moeder van dochter - 6 jaar- groep 3
 
 "Ik kreeg vandaag een mailtje van juf K. waar ik erg blij van werd: "Vandaag heeft E. een stuk voorgelezen met haar leespijl. Dit ging een stuk vloeiender! We gaan proberen deze na te maken op school van papier. Ook heb ik de kleurenklok erbij gepakt en ze heeft haar werk keurig op tijd afgekregen. We gaan nog even op zoek naar een kleine kleurenklok die we op haar tafel kunnen zetten. Het was vandaag in ieder geval een dag vol succeservaringen. Laten we dat er maar eens inhouden!"     

Zo zie je maar weer wat het met een kind kan doen. Ik denk dat de juf door jouw verhaal E. beter begrijpt. Ik ben in ieder geval heel erg blij met deze stap!"

 - ouders van zoon - 6 jaar- groep 3  

"We zijn jou erg dankbaar voor je hulp bij het lezen. Hij is met sprongen vooruit gegaan, waardoor ook zijn juffen enthousiast zijn geworden over de Kernvisie methode. Vooral ook de kleine handigheidjes die ons hebt meegegeven zijn van grote waarde. Vanochtend zei onze zoon: "mama, ik vind groep 3 echt leuker dan de kleuterklassen". Dat is heel wat, want hij heeft vanaf begin van het schooljaar gemopperd op school. Hij heeft er weer plezier in en hij lijkt vertrouwen te hebben in zijn eigen kunnen!  Kind blij, ouders blij!
Mocht het nodig zijn, dan komen we heel graag bij je terug."

- ouder van zoon - 7 jaar - groep 4  
  

"Onze zoon had het in de eerste week van groep 4 naar zijn zin, maar als snel nam zijn enthousiasme af.
Lezen vond hij niet leuk en aan rekenen had hij een hekel. Vooral thuis veel oefenen was het advies. Maar hoe kan je effectief en gezellig oefenen als je zoon er vooral geen zin in heeft?
Op deze vraag en nog meer andere vragen kregen we van Jacqueline heel veel handige antwoorden en tips.   

Niet alleen mijn zoon keek uit naar de sessies "Dit wordt een superleuke dag want vanavond gaan we naar Jacqueline". Ook ik als moeder stak er super veel van op. Op de vraag wie Jacqueline is gaf onze zoon eens het volgende antwoord: Nou gewoon iemand die mij dingetjes leert, of nee, eigenlijk leert ze mij heel veel belangrijke dingen!

Het allerbelangrijkste vind ik dat onze zoon al snel meer zelfvertrouwen kreeg en zich ervan bewust is dat iedereen anders is en dat hij er mag zijn gewoon zoals hij is." 

 
 - ouder van zoon - 8 jaar - groep 5
  

"Ik zag vorig jaar een advertentie in de krant staan van Krachtig Kint voor een informatieavond. Ik ben daar naartoe geweest en ik vond het een hele interessante avond. De methode sprak me gelijk aan omdat ik een zoon heb die veel moeite heeft met lezen en bij hem is dyslexie vastgesteld. Ik heb toen een afspraak gemaakt met Jacqueline Kint en niet alleen mijn zoon maar ook ikzelf heb hier veel geleerd. Mijn zoon vond de coaching superleuk en hij vroeg zelfs wanneer hij er weer naartoe mocht. Sinds ik met mijn zoon naar Krachtig Kint ben gegaan komt hij met achten en negens thuis. Je kind leert op een hele leuke manier anders lezen en als ouder leer je hoe je je kind kunt helpen met lezen. Ik wist als moeder niet dat je op zo'n leuke en zelfs makkelijke manier je kind kunt helpen. Ik raad iedere ouder die een kind heeft met lees- of rekenproblemen aan om zeker eens een afspraak te maken met Krachtig Kint."